23 Mart 2010

Tarifler & DDD



Cumartesi akşamı yaptığım iki tarifi sizlerle de paylaşmak istedim...

~ Cevizli Elma Tatlısı ~


Bu tatlıyı bana canım annem öğretti, yapımı inanılmaz basit, tadımı hafif bir tatlı... Ağır bir menü oluşturduysanız bu tatlı dengelemek için harika bir seçim olabilir ;)

Malzemeler:
4 adet tatlı elma
Toz şeker
Ceviz
Kuş üzümü
Tarçın
1 adet karanfil
2 adet yıldız anason (bunu tarife ben ekledim)

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyun. Bir tencereye çok az su koyup içine karanfil ve dilerseniz yıldız anasonu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bu suda elmaları haşlayın ama dağılmaması için çok fazla haşlanmamalı... Ben suyun içersine gıda boyası da koydum, ancak miktarını ayarlayamadığım için elmalarım kırmızı değil pembe-sarı arası bir renge büründü :P

Bir kasede toz şeker, dövülmüş ceviz ve kuş üzümünü karıştırın. Ben göz kararı yaptım. Sonra sudan aldığınız elmaların içini bu karışımla doldurun. Dilerseniz elmaları bu şekilde fırına koyabilirsiniz. Ama görsellik benim için önemli diyorsanız birazcık daha yorulmayı göze alıp ayrı bir yerde yumurta akı ve toz şekerini çırpıp beze kıvamına getirerek elmaların üstüne bir kaşık kadar koyup fırına öyle de verebilirsiniz. Ben beze yerine hazır marshmallow kullandım. Fırında üstü kızarana kadar tuttum. Sonra soğumaya bıraktım. Servis yaparken de elma yaprağı gibi görünmesi için nane yaprağı ekledim. Tatlımız hazır, afiyet olsun :)


~ Kremalı Patates Kumpir ~


Size yazmak istediğim diğer tarif bu, her türlü yemeğin özellikle balığın yanına çok yakışıyor, hem görsel hem lezzet olarak çok övgü alan bir tarif ;) Denemek isteyenlere işte tarifi:

Malzemeler:
Kumpirlik veya büyük boy patates
Rende kaşar
Krema
Becel
Tuz & Karabiber
Tozbiber (paprika)

Yapılışı:
Bu tarifin yapımı biraz zaman alıyor bu yüzden erkenden yapıp dolapta bekletmek telaş yaratmamak açısından faydalı :) Patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan bir folyoya sarıp fırının en yüksek derecesinde içi yumuşayana kadar tutun. İçi tamamen yumuşamazsa patatesi kaşıkla oymak çok zor oluyor. Fırından alıp biraz soğuduktan sonra folyoyu açmadan bıçakla 2'ye kesip bir kaşık yardımıyla içini alın. Bir kaseye çıkardığınız patatesleri, rende kaşar, çok az becel, çok az krema, tuz-karabiber ve tozbiber koyup çatal yardımıyla püre kıvamına getirin. Bu karışımı folyoda duran patates kabuğunun içine gerisin geriye (hahaha tüm bu tarifi sırf bu kelimeyi kullanmak için yazdım :P) koyun. Üstüne rende kaşar ve tozbiber serpin. Benim elim biraz ağır olduğu için ben bu aşamaya kadar gündüz hazırlayıp buzdolabında bekletiyorum. Akşama doğru dolaptan çıkartıp 10-15 dakika kaşar eriyip hafif kızarana kadar fırında tutuyorum. İşte bu kadar, biraz zahmetli gibi görünüyor ama kesinlikle buna değiyor ;)

~ Ve DDD ~

Sadece mutfakta çalışmadım :) Yemek dışında biraz da Noni Store çalışmalarıma ağırlık verdim, siparişlerim birikti, bir süre özel sipariş alamayacağım ne yazık ki :( Bu esnada kendimi de birazcık şımartmak istedim, DDD koleksiyonumdan bir yüzük de kendime yaptım ;)
Bugün yüzüğümü ve fi tarihinde İpekyol'dan aldığım bu zürafa bileziği taktım, nedense bana çok uyumlu göründüler :)

Güzel bir gün olsun zira benim buna ihtiyacım var, ofisteki enerjim son günlerde çok düşük, kendimi bir türlü toparlayamıyorum, yazmak istediğim çok şey var ama... Sanırım daha zamanı var!

14 yorum:

  1. Simdi canim cekti elmali tatlidan..ah ah.. :)

    YanıtlaSil
  2. peşpeşe comments coments:))e waouwww diyorum ..vallahi çok güzel hepsi..bakma böyle tuhaf zıpır yazdığıma enerji bende de -bakiyede ...motive ediyorum kendimi hava kapasa ay içim daraldı açsa aklım dışarda kaldı ...oo bizim mahallede ki komşu amca lazım bize :) işe giderken her sabah camdan saat 9 olmuş işe gidiyorlar diyor ama her sabah kopuyoruz gülmekten yaşaman lazım tipte öyle tonton biraz asabi ayy canım amca ya:))ben çok severim yaşlıları konulara bak bende ki zürafalı bileklik ıspanakyatağında somon ve nurun mahallesinde ki amca alemim ben alem ..az bişeycik gülümseyelim dimi..şaka maka bir yana yemeklerinde bileziğin(tamam hazır bu :)))ama kol güzel ne yapsın şimdi noni ) yüzüğün her biri ayrı ayrı güzel olmuş ellerine emeğine sağlık nonişim sırf maharet anam sırf ...beri bak bu enişte görüyor dimi bu yaptıklarını ...kadir kıymet bilsin vallahi yolarım ...hadi yine sarıldııım muzuk

    YanıtlaSil
  3. İki tarifte çok hoş olmuş,ellerine sağlık.Patatesi denemek isterim.Elmayı hep yaparım.SEvgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  4. Nonim zurafa bileklige bayildim! Elma tatlisinin armut ve ayva versiyonunu da denemeni tavsiye ederim degisiklik istersen! Elmadan daha hafif ve daha aromali oluyorlar tabii bu benim damak zevkime gore ;)

    YanıtlaSil
  5. elmalı tarifi bende annemden öğrendim :)

    ben elmayı pişirdikten sonra tenceredeki usan az bir şey cevizin içine koyuyorum.birbirini tutsun diye.ayrıca birazcık tarçın...ve daha çok kalorili olsun diye üzerine biraz krem şanti :)

    ellerine sağlık

    bu arada bu hafta yeni kutular gelecekmiş aklında olsun bizim kutucuya :)

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor ama ben elmalı tatlının yanına dondurmaya da bayılırım...
    herşey muhteşem görünüyor becerikli arkadaşım benim...
    mucuxx

    YanıtlaSil
  7. Her iki tarifi de kesinlikle deneyeceğim. Ama yüzüğüne bayıldım. Bu yuzuğe sahip olabilmek için ne yapmak gerekiyor??? Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Tarife yazarken tarçını atlamışım :) Armut ve ayva da süper fikirmiş! Dondurma ve krem şanti de yakışır ama ben hafif olmasına gayret ettim ;)

    Anaa yeni kutular mı geliyor, Elçin kanıma girme bak ama bu hafta ben eminönü yapamam kurabiye kursum var ;)

    Decorater bu yüzüklerden bir parti yapıp pasaja koyacağım, o zaman seni haberdar ederim olur mu ;)

    Güzel bir gün diliyorum herkese!!!

    YanıtlaSil
  9. cok mersi tariflerin icin, elmali tatliyi deniycem ;)

    YanıtlaSil
  10. Elmalıya bittim. Derhal deneyeceğim Noni. :)
    ps: yüzük desen..

    YanıtlaSil
  11. Elma çok güzel pratik, kumpirde öyle pek güzel.:)

    YanıtlaSil
  12. yahu ben bu bilekliğe ve patetes kumpire bayıldım:)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  14. Enfes görünüyor tatlı da yüzükte :) hele zürafa bileziğe bayıldım

    YanıtlaSil

Saygı sınırını aşmadığınız sürece tüm yorumlarınız yayınlanacaktır, teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...